In ere hersteld

08/01/2021

Terug van weggeweest: het felbegeerde beeld dat een aantal jaren op rij werd vervaardigd door beeldhouwer Marianne van den Heuvel, zal in 2021 weer worden uitgereikt aan de winnaar van de Gouden Strop! Het beeld is gemaakt in albast en is zo'n dertig centimeter hoog. In de 'header' boven deze pagina zie je haar (hand) aan het werk om het beeld voor de winnaar te vervaardigen.

Wie meer wil weten over het schitterende werk van Marianne kijkt op haar website


Schrijfwedstrijd

In 2021 wordt voor het eerst de Zilveren Strop uitgereikt. De Zilveren Strop Schrijfwedstrijd is open voor ervaren en minder ervaren schrijvers van spannende korte verhalen van maximaal 7.500 woorden. De hoofdprijs bedraagt 500 euro en de vijf beste verhalen worden gebundeld in een e-book, dat op de site van Hebban gedownload kan worden. De eindjury is begin 2021 bekend. De inzendtermijn start op 1 februari a.s. In juni 2021 worden de winnaars van De Gouden Strop, De Zilveren Strop en De Schaduwprijs bekendgemaakt. Kijk hier voor meer informatie.


De jury van editie 2021

06/10/2020

Voor het voorzitterschap 2021 tekende wederom Koen Voskuil (verslaggever en misdaadjournalist AD). Arno Ruitenbeek (freelance journalist en recensent oa VN’s Detective & Thrillergids) en Rolf Bos (freelance journalist en recensent) zitten net als vorig jaar ook weer in de jury.

Nieuw zijn de twee juryleden Ellis Gielen (gepassioneerd thrillerverkoopster bij boekhandel Stevens in Hoofddorp) en Amber Martensen (‘Stoerste thrillerverkoopster van Nederland 2020’, van boekhandel Thomas in Bergen NH).


De lijnen zijn geopend!

21/09/2020

De uitgevers van wie de adressen bekend zijn bij het secretariaat hebben inmiddels een mailing ontvangen. De lijnen zijn geopend, en er kan weer worden aangemeld voor beide prijzen. Het reglement is hier te downloaden - altijd handig dat eerst goed door te nemen alvorens aan te melden. Uitgevers die niet automatisch werden aangeschreven doen er goed aan eerst even contact op te nemen met het secretariaat, onder meer voor alle contactgegevens.


Nog even kijken naar Editie 2020

28/08/2020

Alles over de voorgaande editie nog eens nalezen? Kijk dan bij editie 2020.